Hapertje als uitnodiging

Dit jaar wordt mijn oudste zoon alweer 8 jaar. En natuurlijk hoort daar een kinderfeestje bij. Ik zelf vind het altijd leuk om zelfgemaakte uitnodigen te maken. Aangezien ze de afgelopen weken heerlijk aan het vouwen zijn, is het happertje dus een prima idee! En daarnaast is vouwen gelijk nog educatief ook.

origami happertje als uitnodiging

NODIG

  • Origami of vouwpapier (15x15cm)
  • pen

 

VOUWEN MAAR

Het leuke is dat hij nu zelf zijn uitnodigingen kan vouwen. En bij de laatste zijn de vouwlijnen duidelijk mooier, oefening helpt, dat blijkt maar weer. Hieronder op foto’s te zien hoe je een happertje moet vouwen, maar op internet staan misschien nog wel duidelijkere voorbeelden. Let wel op dat je de effen kleur nu moet zien, anders kun je straks de tekst voor de uitnodiging niet lezen.

origami happertje vouwen voor uitnodiging

 

TEKST

Vouw het happertje weer open. Schrijf nu op de buitenste flapjes, de naam en nodig ze uit. Draai het happertje nu om en schrijf korte vragen op en aan de binnenkant daarvan het antwoord. En dan uitdelen maar!

tekst uitnodiging kinderfeestje

Veel vouwplezier!

Liefs Syl

DIY rompert bedrukken

DIY | rompert bedrukken

In de loop van de tijd heb ik al heel wat geboorterompertjes mogen maken. En nog steeds blijf ik het een geweldig iets vinden om te doen. Ieder rompertje is uniek en een klein kunstwerk op zich.

En wat is er nu leuker dan een kraamcadeau geven in de vorm van het geboortekaartje dat met zorg en aandacht door de kersverse ouders voor de nieuwe spruit is uitgezocht!

In deze post laat ik zien hoe eenvoudig het werken met transferpapier kan zijn. Het is natuurlijk niet zo snel klaar als met een drukpers en je hebt een klein beetje geduld nodig, maar het resultaat is fantastisch!


BENODIGDHEDEN

Veel heb je niet nodig;

  • transferpapier (let hierbij op wat voor printer je hebt, laser of inktjet)
  • strijkijzer (stoomfunctie uitzetten!!)
  • schaar
  • bakpapier
  • wit textiel (rompertje, spuugdoek, slabber etc.)
  • een ontwerp of afbeelding.

HET ONTWERP

Scan je ontwerp, in mijn geval het geboortekaartje in. Dit kan natuurlijk ook een foto of tekening zijn. In Adobe Photoshop bewerk je eventueel het document of filter je er elementen uit die je los wilt gebruiken.

Spiegel het ontwerp en print het op het transferpapier af. Laat dit minimaal 30 minuten drogen. Ter info, ik gebruik het transferpapier van de HEMA.


KNIPPEN

Dit doe ik veelal een dag later. Nu knip je de afbeeldingen die je op de textiel wilt aanbrengen uit. Zorg dat er een klein wit randje rondom de afbeelding blijft als je deze uitknipt. Dus niet exact uitknippen!!

Leg nu eventueel om te kijken waar je alles ook alweer wilt hebben met de ruitjeskant naar boven op het textiel.

rompert bedrukken met transferpapier


STRIJKEN

Zet de stoomfunctie van je strijkijzer uit en zet het strijkijzer op de heetste stand.

Leg de uitgeknipte transferafbeelding met de ruitjeskant naar boven op het textiel. Leg hierover heen een laag bakpapier. Als het strijkijzer heet genoeg is strijk je nu over het bakpappier over de uitgeknipte transferafbeelding. Druk stevig en strijk een aantal minuten. Het strijkijzer er niet oplaten staan, anders krijg je lelijke vlekken.

afbeelding strijken op rompert


VERWIJDEREN RUITJESPAPIER

Pel nu voorzichtig een randje van het ruitjespapier los van het textiel. Dit kan soms wat lastig zijn. Trek dan voorzichtig het ruitjespapier los van het textiel. Let hierbij wel op dat de inkt goed op het textiel is overgebracht en dus mooi glad is. Zo niet, breng het transferpapier en bakpapier terug op het textiel en strijk er nog even over heen. En probeer dan opnieuw het ruitjespapier te verwijderen.

Aangezien ik een kraamcadeau heb gemaakt heb ik het nog leuk ingepakt.

Toch niet liever zelf aan de slag? Neem dan contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Succes!

 

CREA KiT – Pasen

Nu alvast de bekendmaking en dus ook te bestellen, binnenkort ook live in de webshop.

Nieuw bij Creacamp zijn de CREA KiT pakketten. Ideaal voor een regenachtige middag of in de vakanties. Er komen verschillende soorten pakketten, dus vast voor iedere wat wils.

De KiT is te bestellen per persoon of per 2 personen. Groter aantal gewenst, geef dit van te voren even door, pas ik het pakket en de prijs aan.

 

Deze eerste CREA KiT zal starten met het thema Pasen. Niet zo gek, aangezien carnaval is geweest en we nu richting Pasen gaan.

Deze CREA KiT is gebasseerd op de knutseltechniek decopatch.  Scheur papier in kleine stukjes en versier in dit geval een aantal eieren. Een gezellige bezigheid voor een regenachtige winterdag of studiedag.

Geen decopatch lijm of mod podge in huis. Niet getreurd, bestel dan de deLuxe CREA KiT, deze is aangevuld met betreffende lijm en kwast.

Al helemaal zin gekregen? Neem dan snel contact op!

Groetjes

 

 

DIY | Valentijns oorbellen

Woensdag is het al Valentijn. Ik weet het is een beetje aan de late kant om hier nog een post over te doen, maar ik kan het toch niet laten. En binnen een halfuurtje heb jij deze leukerds van love-oorbellen zelf gemaakt!

HARTJE AAN OORBEL HAAKJE

De eerste stap is om het oogje aan het oorbelhaakje voorzichtig open te buigen en hier dan het filigraan hartje aan het haken. Buig het haakje daarna voorzichtig terug. Indien het filigraan hartje een voor-en achterzijde heeft let hierbij dan op tijdens het aanbrengen aan  het oorbelhaakje.

DE KRAAL & NIETTSTIFT

Schuif de kraal op de nietstift. Houd je duim naast de kraal en knip het overtollige nietstift weg.

Buig nu een haakje aan de nietstift met je rondbektang. Haak nu de onderkant van het filigraan hartje aan het zojuist gemaakte haakje en buig het haakje nu naar een rondje dat eindigt bij de kraal.

gebruik nietstift bij een oorbel

Mocht het rondje te groot ogen of de nietstift is nog te lang, buig dan voorzichtig terug naar een haak en knip nog wat nietstift weg. Opnieuw buigen en klaar.

 

EXTRA, INPAKKEN

Inpakken hoeft niet moeilijk te zijn. Neem een kraftdoosje, versier dit en stop hier de oorbellen in. Lintje erom heen en je hebt op een eenvoudig en simpele manier een leuke cadeauverpakking.

Succes!

ps. DIY-pakket kun je vinden in de webshop.

 

super hero kinderfeestje

Super Hero Kinderfeestje

Een kinderfeestje organiseren kan soms best lastig zijn. Een thema kiezen, uit of thuis, hoeveel kinderen, gemengd en ga zo maar even door. Maar een Super Hero feestje past bij eigenlijk wel alle leeftijden, evenals een speurtocht, zie mijn eerdere blog. Hooguit pas je de moeilijkheidsgraad en het verhaal iets aan naar de leeftijd.

superhero kinderfeestje uitnodiging

DE UITNODIGING

Haal hiervoor een afbeelding van het internet. Plaats de afbeelding in Word of een ander bewerkingsprogramma. Print de afbeelding uit. Leg deze print wederom in de papierlade van de printer en print nu op de achterkant van de tekst van het feestje. Print het eventueel op glossy papier.

Nodig de kinderen desgewenst uit om verkleed te komen.

VOORBEREIDING

Veel voorbereiding heeft dit feestje niet nodig. Print van te voren de uitnodigingen en de onderdelenkaart uit. Zorg voor knutselmateriaal en een hangslot met een aantal raadsel om dit slot te kraken.

HET VERHAAL

Ons verhaal was dit keer dat Super Hero’s natuurlijk ook moeten trainen en dat doen we dus deze middag. De kinderen krijgen allen een onderdelenkaart. Na dat ze de fysieke training hebben afgerond krijgen ze nog een hoofdbreker waarbij ze een slot moeten open krijgen waar een verrassing is verstopt, bijvoorbeeld superfood voor de helden.

DRAAIBOEK – cadeautjes

Het feestje duurt circa 2 uur. Hier kun je natuurlijk je eigen draai aan geven, maar wij hanteren het volgende.

Wacht tot alle kinderen zijn gearriveerd. Zing een verjaardagslied voor de jarige en laat de kinderen dan om de beurt hun cadeautje geven. Dit kan door de jarige te laten kiezen of de kinderen op volgorde van binnenkomst hun cadeautje te geven.

Na het cadeautjes uitpakken wordt er eerst cakejes versierd en natuurlijk opgegeten. Neem hiervoor ook rustig de tijd.

DRAAIBOEK – knutselen 

Maar voordat we gaan starten zal iedereen eerst een masker maken, zodat iedereen er als een Super Hero uitziet.  Maar in plaats van een masker kan dit bijvoorbeeld ook een cape of embleem zijn, mogelijkheden genoeg.

Deel de maskers uit zet de knutselspullen op tafel, van stiften, glitters, veren, plaksteentjes, perforators tot tape en freubelen maar. De kinderen zijn na ongeveer een halfuurtje klaar. Elastiekjes erdoor heen en laat de SUPER HERO training maar beginnen!

Tijdens de knutselactiviteit kun je desgewenst ook de kinderen om beurten schminken.

 DRAAIBOEK – de training

Deel de onderdelenkaart uit, jassen aan en trainen maar! Er zijn verschillende onderdelen te bedenken. wij hebben gekozen voor hardlopen/sprinten, touwtrekken, kettelbel (gewichten) tillen en klimmen op de klimwand. Maar denk ook aan eierlopen, ringen werpen, evenwichtsbalk, laserdraden ontwijken(draden spannen tussen meubels), in de roos werpen etc..

DE HOOFDBREKER

In een kist hebben wij voor alle kinderen een zakje met gezonde en ongezonde dingen gevuld. Deze kist hebben wij op slot gedaan middels een hangslot. Van dit hangslot moeten de kinderen de code zien te kraken. Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt als ze maar achter de code komen.

AFSLUITING

Als de snoepzakken zijn ontdekt kunnen de kinderen daar lekker van genieten terwijl ze nog naar een Super helden film kijken totdat ze worden opgehaald.

Een geslaagd feestje, mijn dochter was in ieder geval dol enthousiast!

Liever niet zelf organiseren of een pakket bestellen, geen probleem ik regel het graag voor je.

Voor meer info, check mijn site Creacamp of neem contact op.

SUPER HERO Groet,

Syl

 

spijkerhart en body boters in het crea cafe in februari

CREA CAFE – februari

De maand februari staat in het teken van Valentijn. Een heerlijke periode om andere te laten zien dat je graag bij ze bent.

Op woensdag 7 februari gaan we aan de slag met hout, spijkers en hamer en garen. Sla je eigen hart en vul het met draad, zodat je eigen gemaakte spijkerhart ontstaat. Een mooi kunstwerk om je liefde te tonen en een tegelijkertijd een tijdloos kunstwerk.

Op woensdag 21 februari gaan we aan de slag met boters, geuren en kleuren en leer ik je je iegen body boter te maken. Een heerlijke verwennerij voor je huid.

Kosten eenmalig € 8,50, voor beide datums € 15,-.

Schrijf je snel in via de link onder vermelding van Crea Cafe en de gewenste datum.

regenboogdieren en spijkerhart tijdends de creakids

CREA KIDS januari-februari

De laatste zaterdag van januari gaan we een regenboogdieren kunstwerk maken (tijdstip wellicht halfuurtje later). Dit laat ik de deelnemers z.s.m. weten. Aan de slag met alle kleuren van de regenboog en een tekening van je lievelingsdier.
In februari is het carnaval en Valentijn. De niet carnavalsvierders onder ons hoeven zich niet te vervelen. En in verband met Valentijn is het natuurlijk wel toepasselijk om dan iets te doen met hartjes. Deze zaterdag gaan wij dus een eigen spijkerhart maken. We gaan dan aan de slag met spijkers, hout en draad.
Meld je snel aan via deze link en hopelijk zie ik je dan!
Kosten eenmalig € 7,50, bij deelname beide datums € 13,- en VOL=VOL.
DIY bodyboter maken

DIY – body boters maken

De winterperiode is een periode van een droge huid. Heerlijk dus om een bodyboter te gebruiken en je huid te verwennen en wat is dan leuker als je ze zelf hebt gemaakt.

INGREDIËNTEN

Zelf je iegen bodyboter maken

MATERIALEN

Gebruik hiervoor een oude pan, een glazen maatbeker en een lepel, die je hierna vaker kunt gebruiken voor het maken van je verzorgingsproducten.

HOEVEELHEDEN

Weeg alle ingrediënten af. In deze mal hebben de roosjes ongeveer een inhoud van 35-40 gram. Per roosjes weeg ik 15 gram aloe vera boter of 15 gram advocado boter, 15 gram sheabutter en 5 gram bijenwas af. Indien ik 2 dezelfde roosjes maak, verdubbel ik de hoeveelheid.

Met de verhoudingen tussen de boters kun je variëren. Denk aan aloë vera en sheabutter samen of aloë vera, advocado en sheabutter samen enzovoorts.

De bijenwas heb ik toegevoegd zodat de boters niet gelijk in je hand smelten.

BEREIDINGSPROCES

Breng de bijenwas, en de boters in je pan en verwarm dit (eventueel au bain marie). Als alles gesmolten is, giet dit in een glazen (vuurvaste) schenkbeker. Laat dit even afkoelen, niet te lang anders stolt de boter te snel door toevoeging van de bijenwas.

DIY bodyboters maken

GEUR & KLEUR

Voeg nu de geurolie en een snufje cosmetische glitter en/of micapoeder toe en roer dit alles goed. Schenk hierna alles in je mal. Til de mal nu voorzichtig in de koelkast en laat de boters hard worden.

geur en kleur aan een bodyboter toevoegen

Haal de bodyboters een dag later voorzichtig uit de mal en smeren maar!

Als je een harde mal gebruikt, kan het lastig zijn om de bodyboters uit de mal te krijgen. Houd de mal dan op de kop onder een straal warm water en de body boters zullen uit de mal vallen.

DIY bodyboter maken

Ook zin gekregen om een bodyboter te maken bestel dan snel een DIY-pakket in de webshop!

 

3 koningen kronen

In de kerstvakantie vond er bij Crea Kids een knutselactiviteit plaats waar er kronen werden geknutseld. In eerste instantie had ik het idee om de kronen zelf te maken. Dit zodat de kinderen zelf de vorm (de punten) van de kroon konden bepalen. Dit is natuurlijk wel een stukje lastiger. Uiteindelijk heb ik besloten om toch al kant en klare knutselkronen te kopen. Deze zijn onder andere te vinden bij de Kwast.

Uiteraard moesten de kinderen nu wel kiezen, maar met tossen kom je een heel eind. Voor de versiering zijn er vele mogelijkheden van verven, glitters, papier en tape tot vilt en stof. De kinderen gingen enthousiast aan de gang.

Goud was uiteraard de favoriete kleur en met crepe papier voor degene die wil nog een mooie afdichting in de kroon. Alles goed laten droegen, klittenbandsluiting erin en de kroon is klaar voor gebruik.

CREA KIDS jaarkalender

De Creakids van deze donderdagmiddag was een succes. Na een korte uitleg zijn de kinderen enthousiast begonnen. Van perforeren, kleuren, stempelen en plakken, wiebelogen, sjablonen, vilt tot washi tape!

jaarkalender knutselen

Na 1,5 uur was de kalender bij nog niet iedereen klaar, maar thuis kan er uiteraard verder aan gewerkt worden. Zie hieronder enkele resultaten;

Ze kregen ieder nog 3 touwtjes mee van ieder 1 meter. Deze vlechten ze dan thuis verder, waarna ze de kalender kunnen ophangen voor gebruik!

Bedankt voor de gezellig middag kids!